Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Tuesday, December 6, 2011

Pertama Kali Main Lelayang Terbang Rendah

Uhukk Uhukk Uhukk.

Laa nak buat entry ke nak batuk ni. Erkss bukan ape kat entry semalam kawan saya Ayu & mama Imran ada bagi comments cakap saya nampak kurus. Ye ke? Hihihi. Nak tau tak mama Imran punya big baby iaitu Imran tarikh lahir dia same with Nayli tau which is 5th November 2009. MAgickan boleh sama pulak. Tapi perangai Nayli & Imran tak tau lah sama ke tak sebab Nayli & Imran tak pernah jumpa pun. Jom kita pergi dating sama-sama nak mama Imran. =P

Anyway takdela terkejut sangat sebab semenjak dua menjak ni ada jugak yang tegur saya nampak kurus termasuklah mak & my sister. Waka Waka. Eh jeans size 27 yang dibeli masa zaman sebelum kawin dulu pun dah longgar. Eh eh maknanya saya lebih kurus dari zaman single dulu la ye. Wachehhhhhh awwwww. Laaa ape yang ko mengarut ni labu? KAHKAHKAHKAH.

Sorry mukaddimah panjang sangat pulak. =)



*********************************



Ok ok. Sambung story semalam. Haritu lepas kami balik dari Bird Park dalam perjalanan nak lunch ke Istana Budaya Nayli tidur tak hengat dunia dalam kereta. Sampailah kami habis lunch di Istana Budaya pun NAyli still tidur. Melepas lah nak makan lauk-pauk yang sangat mabeles kat sana.

Lepas ke Istana Budaya kami bersiar-siar naik kereta sekeliling TAman Tasik Titiwangsa. Alah bukan ke semua tempat tu dekat-dekat je. Memandangkan Nayli tidur kami pun tak turunlah tinjau-tinjau dari dalam kereta je.

Otw balik dari Taman Tasik Titiwangsa Nayli dah bangun. Alang-alang dah lalu tepi taman ape ntah namanya kat area Selayang tu kami singgahlah jap.

Wauuuweee big baby yang tak reti penat. Nak main tu lah, nak panjat ni lah, lari sana lari sini. Mak datukkk ini pakai battery cap apa ni sayang oiiii. Energizer pun kalah.

Pantang nampak.





Lepas dah main kat playground NAyli tengok orang main kites. Ramai betul orang kat sana dah macam camping tepi pantai pulak. Dengan bentang tikar, makan ramai-ramai memang  seronok.

Tengok orang main kites. Lari sana lari sini nak kejar kites.





Sebab kesian kan si anak papa belikan satu altho mamanya tak berapa setuju.




Bukan apa, mama tak setuju kites yang dijual mahal kot. Untuk pengetahuan kites yang papa beli RM7 kecik cinonet je. Mahal tak? Lepas main dah sah sah campak merata punya lama-lama duk dalam tong sampah la jawabnya. Tapi takpela biar dia belajar main layang-layang.

Jom tengok big baby main kites.

Cek Cek Cekidaud =P




Mesti Nayli ingat nak terbangkan kites tu kena lari laju-laju. So apelagi lari sana lari sini lah. Comel sungguh.








Alololo cianya sedih kites jatuh menyembah bumi. Sorryla NAyli mama lagik tak boleh tolong. Main congkak mama pandailah. Papa cakap takde angin dats y kites tak boleh terbang. Yeke? Tapi kites orang lain boleh je terbang papa oiiii. Hihihi kantoi.




Sakan papa, mama dan Nayli main kites. Sampaikan adik Zara duk sorang-sorang je kat tepi padang. Adik Zara buat apa? Dia cool je.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Fun! Boleh dijadikan aktiviti riadah mingguan macam ni. Bolehla turun 5kg seminggu. Yeay!!!!

Sekian.

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

2 comments:

  1. wahhhhhhh..sakan nayli ye..hehe

    ReplyDelete
  2. gmbr baby zara yg frust tkleh main kites tu sebijik macam makcik die, sofea dak tu hehehe

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~