Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Wednesday, June 1, 2011

Taarif Elektrik Naik Lagi

Erksss.

Wahai rakyat sekalian. Kita kena adapt dengan perkembangan semasa ok. Macam bila subsidi gula dikurangkan. maksudnya harga gula naik. Kita kena kurangkan gula dalam minuman dan makanan. Dan tambahkan gula dalam penyusuan senyuman.Baguslah, kurang risiko kena kencing manis.

Harga ayam naik. Kurangkan makan ayam. Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan. 


Bila harga minyak naik pulak. Jangan balik kampung selalu. Setahun sekali je cukuplah. Balik kampung naik basikal.


Kita ni manusia yang sangat hebat. Sentiasa bersedia menerima perubahan. Kan? Kan? Betul tak?

Yeay!!!! taarif eletrik naik, naik & naik lagi. Kalau dulu, bila kahwin je mesti dapat hadiah barangan eletrik contohnya macam eletric kettle, iron , blender or rice cooker. Tapi lepas ni dah tak nak gunalah. Membazir. BAyar elektrik mahal wooo. Saya akan mula masak air dengan cerek yang bila air dah masak akan bunyi weeeeeeeeee, basuh baju pakai tangan lepastu pakai lesung batu tumbuk bawang dengan cili..

Ye lah. Kita mestila kena  considerate. Tak mahu la bagi barangan yang membebankan nanti bayar bil elektril mahal giller. Kalau kengkawan berangan nak alatan INVERTER based yang boleh menjimatkan sendiri. Beli sendiri la ye. Hiks!

Tengok kerajaan!! Saya tak marah. Sikit pun tak marah. Sebab saya tahu. Saya sentiasa didahulukan. Dan taarif eletrik di Malaysia, masih lagi kompetitif berbanding dengan negara-negara jiran. Seperti Singapore, Thailand dan Indonesia. Kan?

Relax kan mind jap. Ouch nyamannya.

Sekarang semua barang naik harga. Purse pun tinggat sengget je dah =(

Pheww.
Sekian.

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

No comments:

Post a Comment

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~