Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Monday, June 28, 2010

Bersukaria tanpa baby Nayli~ yeay!

Today saye nak berjalan-jalan tanpe baby NAyli.Yelah sekali sekala saye rase kene buat macam nie. YAhoo!

Pagi2 mase saye keluar hantar baby NAyli ke school sekali. School baby Nayli dekat je dengan rumah. Cian baby NAyli hari sabtu pun kene g school ye. Saye memang tak keje hari Sabtu. TAkpela arini je ye sayang.

PApa pun nak keluar gak pegi repair kereta.



Alalalala cian muchukk tue. Nie tengah otw nak hantar baby NAyli ke skool nie.

Ok program bermula. Memule pergi saloon.. cuci rambut & facial. PAstu............

Alaa... pergi bukan pergi jauh2 pun, jalan-jalan dekat2 uma je. Mane la lagik. Kat sini je, hiks!! Saye lepaking with my sis. Wah lame dah tak window shopping sambil bersukaria.



Kat the Curve lalu kat sini. Eh teringat kat baby NAyli. Kalau dia ade mesti dah singgah sini untuk breastfeed dia.


Nie la Baby Room The Curve. Cantik.

Oh sempat gah singgah nie gak. Kedai favourite saye nie.


Ingat nak cari cooler beg, tapi malangnye sume jenis cooler beg yang dijual kat sini dah takde. Out of stock! OMG! Boleh ye macam tue.


Pusing2 dalam kedai tue jumpe nie.



Sebenarnya susah gak nak cari ice tray yang ade penutup. untuk buat frozen food baby NAyli. tapi kat sini ade macam2 jenis, macam2 corak & macam2 warna. Sampai juling bijik mate. hiks! BEst BEst.

CArik gak tupperware.



BAby NAyli kan makan semakin banyak. Rasenye kene beli tupperware yang lebih besar untuk isi makanan dia kat nursery nanti.

NAk pilih yang mane satu ye?

Barang2 dalam kedai nie... besar, kecik  semua RM5...



Lepas tue kami makan kat sini.




NAk order ape ye? ermpssssssss....




MAkan steamboat. Wah control la pulak. Hiks!

Wah banyaknye makan. Alamak, punah program diet ku. TAkpe hari nie je melantak esok sambung diet balik. HAhaahahahah~


Sebab baby NAyli takde, so entry kali nie penuh piccas mama Nayli je la. HiksHiks! Jangan jeles ok. Bukannye selalu mama interframe pun.

Banyaknye kene makan! BEst BEst! Saye memang suke makan.




Lepas tue kami jalan-jalan kat sini.




Untuk yang dah biase pergi area sini tahula betapa banyaknye barang2 yang dijual disini.

Jalan punye jalan, haus pulak.

Singgah pulak kat sini.



Oh kami memang suke lepak kat sini.

Mixed fruit cocktail dia tersangat la best. Seryes!



BEst tau! Silap2 boleh tak tidur malam teringatkan kesedapannya. Kekekekeek~

Lalalaalalalala~


Muax!




Sofia pun nak interframe gak!




Best gak hoorey hoorey jalan tanpa komitmen nie. Hiks! Dah nak senja baru balik. Wah sakan nye jalan.

Baby NAyli duk kat scholl half day je sampai pukul 2pm sebab hari Sabtu. LEpas tue papa sambung tolong jage pulak.

Nak buat mcm nie sebulan sekali boleh tak? Kadang2 saye rase perlu gak buat mcm nie untuk re-charge balik instead ok kerja-kerja-kerja-kerja-kerja & jage anak-jage anak-jage anak-jage anak. Eh betul ke? Saye raselaaa... HEhehehe~


Sekian.

9 comments:

  1. akma, sy cari gak cooleg bag mcm awak punya tu kat daiso IOI Mall.tapi xde..huhu..sedey..ada yang size kecik je.. :(

    ReplyDelete
  2. oh dulu kat Daiso, The Curve ade banyak sgt design cooler beg. Tapi semalam pergi satu design pun dah takde sume out of stock. Isk Isk terkejut gak

    ReplyDelete
  3. dh lama x pergi daiso..sekali sekala berambu ramba best gak kan

    ReplyDelete
  4. aah betul betul sangat tue =)

    ReplyDelete
  5. em kat sini merata sy cari ice tray yg ada penutup tu..tak jumpa..huhu..pening pale..

    ReplyDelete
  6. maria kat mane, cubela pergi kat daiso. bukan satu jenis je, ade 3-4 jenis ice tray yang bertutup. mcm2 corak ade tau =)

    ReplyDelete
  7. em maria kat penang..mcm takdek je daiso kat sini..huhu..

    ReplyDelete
  8. mcm mana saya blh x tau kedai ni. padahal slalu gak pegi the curve

    ReplyDelete
  9. haa ape lagik, lepas nie harus ke sana okay =)

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~