Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Sunday, November 18, 2012

Cantik Giller Betul Pantai Teluk Cempedak, Kuantan


Lepas dah puas berendam kat pool,

Rocks, trees, water, sun and people that's what you'll find in abundance at Teluk Cempedak. Yeay!!

BAgi sayalah kan taktaulah orang lain Pantai Teluk Cempedak, Kuantan yang menghadap Laut China Selatan memang sangat cantik. CAntik giller, cantik yang teramat, bersih nak tengok sampah sarap bertaburan pun susah, pasirnya putih, lautnya kebiruan. Perghhh. There's a lot one can do to enjoy the scene, as mentioned pantainya memang cantik giller tapi janganlah expect to find white sandy beaches the likes of the Maldives or clear blue waters of Hawaii. Itu sangat oberrrrr de vass.

Nah tengok gambar sekali kang kalau cerita check in jeww takde gambar nanti orang tak percaya pulak saya pernah sampai sini. Bhahahahaha!




Pantai ni terletak 5km je dari bandar Kuantan. Kalau penduduk setempat panggil TC je yang bermaksud Teluk Cempedak. Aii pun nak panggil TC la jugak uolls. KAHKAHKAH.

Tarikan yang terbaru di TC ialah gerai gerai jualan barang dan pakaian ala-ala uptown la pulopps. MAcam-macam ada kat sini. MAsa kami sampai gerai-gerai sedang dibuka itupun kanak-kanak ribena dah rambang mata melihat permainan yang dijual nasib baik tak bukak semua lagi *Pfttt duit dalam dompet mama tinggal senget je ni.



Ada macam-macam kemudahan di sini melengkapkan lagi tempat yang sangat best untuk dilawati seperti tandas, bilik air surau, gerai makanan dan pakaian, tempat permainan kanak-kanak, KFC, McDonalds dan Chatime pun ada jugak. 

DAK's crew. Yeay!!




Kanak-kanak riang ria ribena Yeay Yeay! Yeay!!




Nasib baik anak anak daraku tak takut pasir pantai mahupun ombak dapatlah mama menghayati keindahan pantai dengan semaksimum yang mungkin. Chewah ayat macam nak kena penampar. PANG! PANG!

Franky speaking pantai bukanlah tempat kegemaran saya. Piknik-piknik ni memang aii kureng sikitlah lainlah piknik kat shopping mall ke piknik kat kedai makan ke yahoo absolutely i loike. Panas wei berpeluh ketiak. But sekali sekala oklah bawa anak-anak jalan-jalan. Tiap-tiap minggu no way abeh rentung hitam hitam si tompok manggis nanti. TROLOLOLOL.

Tapi yang paling best kat TC kalau datang satu family nak bentang tikar kat mana sekalipun then nak makan ramai-ramai takde masalah tak macam pantai yang saya pernah pergi iaitu PANTAI PORT DICKSON atau PANTAI TELUK BATIK nowadays yang sangat la kapitalist sebab dah takde tempat nak bentang tikar kerana semuanya dah dipenuhi dengan tapak khemah yang disewakan kepada pengunjung pantai. Haiyoo dah tak macam suasana piknik tapi dah macam suasana bazar ramadhan la puloppsss ;) Grrrrrrr.

Lepas selesai berjalan-jalan kami lepak minum kat gerai. Oh tak best sebab kat sini cuma ada jual nasi-nasi je yang light light macam fries ke laksa ke takde. Ala saja nak kudap-kudap sambil mengambil angin giteww. Tak rawks betullah.

Oklah banyak pulak complain bhahahaha. Apepun TC memang best siapa yang tak pernah sampai lagi memang rugi. Sila buat rombongan Cik Kiah ke TC sekarang jugak. Okbai!

Sekian.








1 comment:

  1. idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~