Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Thursday, January 12, 2012

Mulianya Seorang Wanita

Dulu bila ada anak sorang rasa macam eeee macam manalah orang yang ada anak lebih dari sorang ni ye. Bila anak dah dua orang fikir lagi rasa macam eeeee macam manalah orang yang ada anak ramai ye. Fening jugak kenkadang tu.

Saya baru tau, meh nak share sikit. Subhanallah.

1-Bila seseorang wanita hamil solatnya dua rakaat adalah lebih baik dari 80 rakaat salat wanita yang tidak hamil.


2-Bila seseorang wanita hamil akan mendapat pahala 70 tahun salat nafil dan 70 tahun puasa


Satu lagi berita baik untuk wanita.


3- Sepanjang dia mengandung, Allah sentiasa mengampunkan dosanya. LAhir sahaja bayi seluruh dosanya habis.


Inilah nikmat yang Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu nak takut untuk beranak.


Bila anak dah lahir kat dunia pulak lagi lah best...

1- Isteri yang keletihan bangun malam kerana anaknya meminta susu sama dengan pahala 70 kali haji mabrur.

2- Seorang ibu yang menyusui anaknya, setiap titis susunya senilai 200, 8 solat khusuk wal khudu dan doanya di ijabah (fadilah wanita)

3- Wanita yang menyusui anaknya, makan setiap titisan air susu tersebut akan mendapat 1 pahala dan apabila cukup 2 tahun menyusu maka malaikat akan mengkabarkan berita bahawa SYURGA WAJIB BAGINYA.

Umur dah makin lanjut.
Buatlah anak time muda-muda.
Hope masa umur 40 no more changin diapers
No more dukung-dukung anak
No more suap-suap anak.
NAk rileks je pergi shopping, pergi holiday dan beribadat. Hiks!

Sekian.

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

3 comments:

  1. hehehe.mcm nak kuar lagi sorg je tu thn nie...hehehehe bagus2..bape lagi adik nayli dalam planning?

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~