Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Saturday, January 14, 2012

Masa Untuk NAyli On Weekend

Happy weekend peeps!!!

Memanglah kalau on weekdays bila balik kerja selain dari suap anak makan jarang ada aktiviti lain dengan anak. Oh lupa, ada jugak aktiviti lain tapi mama tak terlibatlah. Bukak youtube song for kids lepas tu mesti big baby Nayli dah tak kacau mama lagi. Tu je lah yang lain rasanya dah takde kot. 

Balik kerja memang penat walaupun tak buat apa layan Facebook je kat office tetap rasa penat jugak okay. Yelah sehari suntuk duduk kat office nun jawab telephone pun dah berapa puluh kali apa tak penatnya kan.

Bila weekend ada masa sikit layan big baby Nayli. Semenjak dah makin panjang akal ni memang banyak demand. Yelah dia ni kalau takde aktiviti best tunjuk muka boring je. Asyik tengok cartoon pun tunjuk muka boring jugak. Alahai takkan every weekend nak pergi main kat playland, The Curve kot. HewHewHewHew pokai pokai.

Haa dah dapat idea. Tak payah keluar duit satu sen pun. Jimat Jimat. Hiks!

Saya print piccas animal banyak-banyak kat office then lekat kat book. Eh actually saya lekat kat diary 2012  je yang berlambak-lambak tu siapa nak banyak lagi stok ni.

Banyak tau saya print macam-macam pic animal ada. KihKihKih ngabihkan boreh jo.

Explain kat Nayli name for every pic then suruh dia cari balik and tunjuk pic yang mama sebut tu.

Mana fish sayang????



Yeay!!

Rambut Nayli dah panjang, dah boleh ikat tocang kontot. Hiks!

Where is cat???




Yeay!!! Oklah setakat binatang yang biasa-biasa tu dia dah kenal.

Mana Aya?




Bukan setakat animal je, macam-macam piccas ada. Piccas cartoon pun ada jugak saya print. Setakat Upin & Ipin, Mickey Mouse, Boboy Boy tu NAyli kenal lah.Tapi paling lama 10 minutes bolehla layan benda ni lepas tu dah boring.

I need a break ok mama!!!! Boringgggg.

Tengoklah bila NAyli dah boring, sikit pun dah tak layan mama  tanye lagi. LAyan TV lagi best tewwwww. Awwww.
.

video

Dah dah dah. Time out. Nak main dengan adik pulak. OkBai mama.

Tak tau lah berapa lama aktiviti ni boleh bertahan. Jangan esok Nayli dah boring sudah. HukHukHuk.

U olls macam mana pulak buat activities untuk anak on weekend? Nak la tau jugak tapi except pergi shopping la. Tu memang dah biasa sangat. Hiks!

Yeay!!

Sekian.

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

No comments:

Post a Comment

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~