Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Thursday, October 28, 2010

Check Up - 23 weeks

Baru balik dari check-up ni. Eh check up untuk sape ye? Nayli ke?

Bukan, ni check up untuk little junior dalam perut. Alalalala comey-comey dah makin besar dah. Nak masuk 6 bulan dah.

Haruslah pergi ke belah sini ok.



Sila baca. Macamtulah ceritanya. Dun play-play haa. Susu ibu yang terbaik.



MAcam2 yang diperiksa. Darah, air kencing, berat & macam2 lagila. Ni result nye.



Alhamdulillah semuanya ok.

KAlau check kat government macamni la. MEmang detail yang teramat. Semua diperiksa.

Aduh cedera parah.



Hiks! TAkdela.

Kena amik darah nak check hemoglobin je. HEmoglobin ni untuk menguji kepekatan darah dalam badan. Kalau above 11 ok. KAlau below tu bahaya la sikit kene banyakkan makan makanan yang ade zat besi macam bayam, daging merah, kerang, susu & dan sebagainye. TAdi mase check 11.8. Ok je. Kalau nak tau kesan anemia atau kekurangan darah  mase preggy bole bace kat SINI.

Kalau ade check up saye memang jarang amik cuti. Sayang nak habiskan cuti macam tu je. Amik time off je masuk office lambat no problem. Kalau taknak amik time off amik je MC. Haha~!!

Oh....

Little junior dah 23 weeks kat dalam perut.
NAyli dah 11 months 3 weeks 2 days kat luar perut.

Ermpss Alhamdulillah.

Sekian.

6 comments:

  1. bagus kan spital tuh..mmg detail..time kite dulu rasenye takle sedetail itu..:)

    neway...congrats...bby dlm perot makin membesor...
    dan nayli..selamat membesho..:)

    ReplyDelete
  2. tak check kat hospital, klinik kesihatan je. aah memang detail habis. yup! saye semakin membesar. hiks!

    ReplyDelete
  3. teringin nak tgk perutmu puan akma...hehe

    ReplyDelete
  4. ouchhhhh... sangat gomox.... hiks!

    ReplyDelete
  5. wahh..bakal jadi ibu..congrates...

    ReplyDelete
  6. 11.8 is OK.. my wife HB ny always below normal.. selalu makan benda2 yg tambah darah..

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~