Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Sunday, October 3, 2010

Buat Buku Merah

Saye dah ade 2 buku merah.

Buku merah ini adalah untuk catatan dari A-Z perihal kandungan baby dalam perut start dari kite buat 1st check up sampaila bersalin.





Sebab saye ade 2 buku merah ialah sebab saye dah 2x preggy. Satu tahun 2009, satu lagik tahun 2010. Wowwwww berturut2 ye.

Inila pic little-junior kat dalam perut saye. Almost half way sudah.

Sekarang kandungan saye around 4 1/2 bulan. Lagik 4 1/2 bulan little-junior boleh keluar ye. Insyaalah.




Sekarang ni dia selalu buat breakdance dalam perut. Sangat la aktif.

Ini ade la list check up yang dicatat oleh doc. MAcam2 yang diperiksa. Check urine, HIV, kandungan gula, darah & macam2 la.





Kandungan saye ok. Berat saye dah naik ke 57 kg. Hemoglobin 11.6 pun ok sebab above 11 tu kira ok la. Yang tak berapa nak OK adalah  tekanan darah saye. Agak rendah. Doc cakap kene banyakkan berehat.
Baiklah doc.

Yang bestnye doc kate takde masalah saye mengandung sambil menyusukan Nayli apatah lagi umur Nayli tak sampai setahun pun lagi. Tapi saye dinasihatkan stop direct breastfeed mase kandungan saye mencecah 7 bulan sebab secara tak langsung ia akan merangsang bahagian peranakan saye. Silap2 terbersalin awal pulak nanti. Ermpss mcm tu ye.

Jom buat calculation jap. Mase kandungan saye 7 bulan Nayli dah setahun lebih. Ohhhh... ok.

Oh,,, Due date saye adalah


25 FEbruary 2011



Kalau keluar lewat 7 hari dari tarikh tersebut saye akan dipakse bersalin. Saye harap dia keluar awal sikit mcm Nayli dulu, keluar mase 38w, juz nice.

Kalau keluar 14th, February 2011 pun lagik OK sebab itulah adalah anniversary saye dengan Enchek Husband. Hiks!

Sekarang saye kene pergi check up once a month sampaila 8 bulan twice a month & 9 bulan every week.

Excited sudah. Makin terasa debarannye. Dub Dab Dub Dab. Memula dulu tak berapa rase teruja sangat.

Hopefully semuanya OK Ok sahaja. Amin,

Oh, jantina baby tak tau lagi. Little junior suke main sorok2, dia cakap suprise. Hiks!

1 comment:

  1. afne pn ada 2 buku merah.. yelah, anak dh 2 hehe

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~