Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Monday, March 14, 2011

Dulu Takde, Sekarang Ada

Bila dah ade orang baru kat kampung, barang2 yang dulu takde dah jadi ade. Biasela kat kampung wan & atuk duduk berdua je, manela ade barang2 budak kicit.

Bila semua cucu2 atuk dah besar dan tak nak tidur dalam play pen, so play pen dah lame bukak balik simpan dalam stor. Tapi since baby Zara duk kat kampung, dah pasang balik. Tapi rasenye boleh kira dengan sebelah jari tangan je berapa kali baby Zara tido dalam ni. Yelah baby Zara breastfeed. selalu mama dia yang malas rajin ni letak baby Zara atas katil sebelah mama je. Belum sempat terjaga dari tido nak nangis mamanye awal2 dah bagi minum susu. Hiks! Breastfeed sambil baring, i loikeeeeee. Mudah. Memang mudah.






Tengok keadaan play pen ni pun boleh tau baby Zara tak tido dalam ni. Dah jadi tempat letak bantal je. Hiks! Bantal baby Zara memang banyak. Satu pun tak beli. Semuanye opah & wan yang jahitkan. Mekacih bebanyakkkk.

Lepas tu kan kan kan.

Ni sebenarnye dressing table. Tapi sekarang dah jadi tempat mengepam. Sebab saye rase syiokkkkkkk pulak bile pam depan cermin. Sambil pam sambil belek2 muka kat cermin. Belek muka tembam lagik ke, dah mengecil berapa cm ke, jerawat berapa banyak tumbuh ke. Iskkkk. Teruk betul sumber inspirasi mama Zara ni bile tengah mengepam kan. Hihihi~ Oh haruslah pam dalam keadaan yang gembira barulah hasilnye lumayan gitu. Kan kan kan?






Oh ini baby area. Biase lepas wan mandikan baby Zara bentang tilam baringkan dia kat sini je. Asyik baring dalam bilik je pun boringkan sayang. Mama Zara lainla berkurung dalam bilik layan FB  & blog je. Muahahahaha!  Dulu area sini clear je. Sekarang ade macam2 barangan baby. 







Day 13. Sleep tight sayang.





Syukur dengan kesempurnaan anugerah yang diberi oleh-Nya.

Sekian.





Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

3 comments:

  1. bestnya tempat pam dia..hehe

    ReplyDelete
  2. best2..akma, barut bb zara tu mcm unik je..tunjuk la sket

    ReplyDelete
  3. oh barut tu limited edition wan yang jahitkan sbb dia tak berkenan dengan barut baby kat pasaran. ok ok nanti kite tunjuk ye. hehe.

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~