Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Saturday, March 5, 2011

Bila Kesakitan Itu Datang

Oh. Dah tiba masa.




Benda yang terakhir yang saye mengidam nak makan. Yeay! Sempat lagi tu. Alaa yang terbaru dari KFC. Hooyeahh! Eh sedap tau.




Ini pulak piccas gemuk saye yang terakhir. Ooo ini adalah saat terakhir saye sebelum bersalin.

Mase ni dah bukak bukaan dalam 4cm kot. Tapi still tak rase sakit contraction yang sangat kuat. So peace dulu. Hiks!

Oh nampak penat betul muka saye. Memang agak penat sebab rase sakit tu tak terlalu rase so bukaan dari 1cm ke cm yang lain agak lambat. Penat juga menunggu.





Masuk labour room. Petang.




Check blood pressure.




Ujian CTG yang dibuat setiap mase tanpa henti bila masuk je dalam labour room. Untuk memastikan jantung baby dalam keadaan baik.

Rimas jugak time ni sebab perut dililit dengan macam2 mesin & wayar. HukHuk.






Dan bila kesakitan itu datang, Alhamulillah saat yang dinantikan telah tiba.






Tali pusat dipotong.





Saye telah melahirkan secara normal baby girl seberat 3.47kg, panjang 52cm pada 2/3/11 pukul 7.18pm.





Pelukan pertama dari mama. Sesaat selepas kelahiran.






Bacaan pertama dari papa.






Tidak dapat diungkap dengan kata-kata. Mase ni masih dalam labour room. Sejam selepas baby melihat dunia.







Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Semoga lahirnye baby ini akan memberikan lebih kebahagiaan kepada keluarga kami.




Syukur dengan anugerah yang tak ternilai.

Sekian.

4 comments:

  1. tahniah akma..bsalin kat hospital mn nie..blh rakam semua darah kat baby tu..Menarik..

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~