Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Wednesday, March 17, 2010

Pumping session at office~

Kali nie ku nak bercerita pasal pumping session ku di office pulak...



Nie la office ku. terletak kat shah alam bandar anggerik. HQ kat German. sape2 yg gie Germany boleh la pegi kat  A. & H. MEYER GmbH Fermke 832694 DΓΆrentrup-Humfeld GERMANY
lame gak kerja sini adela 2 years +++ (eh ku nie nak cite pasal office ke pasal pumping nie.. hehe)











OK berbalik kepada cite pumping. Kelihatan anak-anak tangga yg perlu ku daki & turuni. Utk pengetahuan semua office ku di 2nd floor & surau pulak kat ground floor. Everyday ku akan pam 4x di office. Okla gak aktiviti beriadah namanya. Bole kuruskan badan.


my office



sempat posing pulak tue... kekekeek~ work station ku sgt open sbb officeku mmg open area concept. so memang takleh pam kat workstation. dahla staff yg duk sebelahku adalah laki.nak gune nursing cover ke kain ke. totally CANNOT la ... aiyooooo~



Fridge yg kat hujung pantry tue la tempat ku untuk simpan susu lepas diperah.Kdg2 after perah simpan dalam cooler beg je. Depend pada kerajinan la yg penting suhu susu mesti sejuk.

This is my pumping schedule during office hour:-

1st session: 10am
2nd session: 12.30pm
3rd session: 2.30pm
4th session: 5.30pm

im double pumping for 10mins per session

everyday ku akan pam kat surau
 nie la keadaan ku ketika mengepam di surau office. sempoi je tempatnya. yela office takde pumping room atau bilik khas utk mengepam. so pam kat surau jela pun Ok je janji ade plug. Everytime bile pam dapatla 5-6 oz. Kdg2 dapat 3-4 oz. Tak tentu. yang penting haruslah HAPPY-HAPPY je jangan PRESSURE-PRESSURE.

Ku tak suke letak target everytime bile mengepam. Nanti pening kepala pulak. Ape yg ku buat ku pam je. kalo dapat sikit kat office tak cukup utk bekalan keesokkan harinya ku akan tambah sessi mengepam di rumah eg: pam di malam hari & awal2 pagi. Everyday ku akan bagi BS 6 bottles x 3 oz = 18 oz. Biasenye hasil perahanku di office adalah lebih 18 oz. Cukup utk menampung bekalan susu baby Nayli utk keesokkan harinya tanpa mencurik frozen stock.

Frozen stock pulak biasenye ku tambah on Friday. Biasenye sume hasil perahanku on Friday akan dijadikan frozen stock sebab saturday & sunday tak kerja. Untuk stock hari Isnin akan diambil dari hasil perahan on weekendsla (sabtu & ahad). Alhamdulillah.


 Lepas mengepam ku simpan dalam cooler beg with 2 ice packs yg ku letak kat kiri & kanan. Tapi kdg2 after pam ku simpan dalam fridge office. tengokla tahap kesibukan & kerajinan ku mcmmane...kalo rajin ku simpan susu dalam fridge kalo nak cepat simpan dalam cooler je..kdg2 rushing giller mcm ribut ku pump gitu.. hehe...


cooler beg

 kdg2 simpan kat cooler beg yg ini. ku ade 3-4 koleksi coller beg yg comey2 tau. hehe. saje suke2 nak kumpul. murah je RM5 beli kat Daiso, The Curve.

8 comments:

  1. maria br nak start pump kat ofis sbb br dpt pump..huhu..

    ReplyDelete
  2. congrats akma! u pump 4x kt opis!!!! sungguh hebat.... me trlarat 3x je...kan bgs kalo me ade semangat cm akma....

    ReplyDelete
  3. ibudhani,
    terpaksa 4x pam due to workload yg banyak kat office. ku tak dapat nak pam lame2 sgt dalam satu sessi so ape yg ku bole buat ialah kerapkan sessi mengepam. tapi
    ok je bole exercise sikit. hehe.

    m@Ri@,
    happy pumping ok =)

    ReplyDelete
  4. akma.. murahnye cooler bag.. sy kt bangi..so, the curve tu kira kategori jauh laa nk shopping kan

    ReplyDelete
  5. takpe, the curve & bangi dekat je la. sesekali meh la shopping kat the curve tue. memang berbaloi-baloi. macam2 ada =)

    ReplyDelete
  6. salam kenal..
    wahhh..terpana ku melihat opismu akma...sgt moden gitu..

    akak sempat pam 3x je yang..tu pun semput!

    ReplyDelete
  7. salam akma..

    ada info baru...imaan09,
    saya keje kat bangi umah kat puchong..Daiso dah ada kat IOI mall, new wing..jom la gi..tp saya tak masuk lg...just info to share..

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~