Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Wednesday, December 29, 2010

Third Trimester Already~ yeay!

Saye dah hampir ke hujung kehamilan.



Dah 32w. Erkkk dah nak masuk 8 bulan la kan. Dulu saye bersalinkan Nayli masa 38w. Alhamdulillah semuanya ok-ok sahaja. Kesihatan baik, muntah2 memang dah lame takde, kaki pun belum bengkak lagi. Yeay!

Saya masih menyusukan Nayli. Dan saye tak bercadang untuk stop pun. Bukankah susu ibu yang terbaik. Saya nak menyusukan Nayli sampai saye bersalin. Saye dah tanye doc. Doc cakap boleh. Cuma mungkin saye akan rase sakit contraction. Ye, saye memang sangat-sangat rase. Kalau saye menyusukan Nayli dalam jangkamasa yang sekejap tak rase sangat, tapi kalau dalam jangkamasa yang lama memang sangat rasa. Perut mengeras woooo. Ermmm Kesian Nayli, So setiap kali bila keadaan mcm tu terjadi saye terpaksa surrender. Mintak tolong Enchek Husband bancuhkan susu formula. Terpaksa. No choice. Sekali lagi. Kesian NAylikan.

Nayli still minum susu ni.



Dari 10 bulan dia start minum susu formula, dari Lactogen 1 ke Lactogen 2 now dah Lactogen 3. Alhamdulillah Nayli sesuai dengan susu ni. Nasib baik takde alahan.

Sekarang dah kena pergi check-up every 2 week. Yang ni pun dah start kena buat.




Oh ini adalah baby movement chart. Everyday kena tick untuk pastikan sekurang2 nya ada 10 pergerakan dalam jangkamasa 12 jam - 9am to 9pm. Sebab bila baby makin besar & besar dalam perut makin banyak risiko. Takut baby lemas.

Nurse dah suruh prepare beg dalam kereta. Tapi saye belum buat lagi. BArang2 banyak yang belum lagi. Weekend ni baru nak pergi shopping-mopping barang2 little JR. Nanti dulu ye sayang, jangan keluar lagi. Mama tak prepare ape lagi ni.

Nama baby belum fikir lagi. Ermpp nak letak nama ape ye. Hiks!

Doakan saya ye kawan2. Kalau ikut due date tak sampai 2 bulan lagi litle JR. keluar. Happy. Saya akan jadik mama kepada 2 orang anak. Iskkk bila fikir2 mcm tak percaya je. Semuanya sangat cepat.

Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kurniakan. Anak tu kan amanat Tuhan.

Sekian.

5 comments:

  1. saya doakan awak selamat bersalin n dapat baby yg comel yer,,,

    ReplyDelete
  2. Insyallah..semuanya akan selamat

    ReplyDelete
  3. saya doakan akma n baby selamat dan sihat..amin..
    salam kenal..

    ReplyDelete
  4. Tumpang hepi. :)
    Selamat buat persiapan... Jg dr leklok ye.

    ReplyDelete
  5. mekacihhhhh =)

    nayli pun tak sabar nak dapat adik. hiks!

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~