Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Monday, November 15, 2010

Weekend Adalah HAri Untuk BErjalan OK

Weekend memang tak sah kalo tak jalan. BAgi orang2 yang bekerja macam saye ni weekend adalah hari untuk berfoya-foya ok. Itupun kalau tak penatla. Kalau penat weekend adalah hari untuk Zzzzzzzzzzzz je la. Hiks!

BAwa ni. Actually stroller ni memang dah lame sangat tak digunakan. Sebab berat nak angkat. Besar sangat. LAgikpun dulu NAyli taknak duduk dalam ni langsung. Tapi memandangkan papa dah tak larat nak dukung Nayli, dan NAyli pun dah sporting balik nak duduk dalam ni, so stroller digunakan semula la. Yeay~!

Sangat banyak amik space.





Macam biasela keluar berjalan-jalan ke tempat yang paling senang & mudah untuk pergi. Mutiara DAmansara bebeh. Ikano, The Curve, Ikea, Tesco, Courts Mammoth. Semua ada. Macam-macam ada.

Budak kicit yang dah dapat kaki asyik nak jalan je.

Eh nak pergi mane ni?




Oh nak say hi ye.

Hallo, Mein Name ist Nayli. Wie geht's Ihnen? Oh itu German Language ok. Selingan kejap. Lame dah tak cakap German. Lupe habis dah semua.




Ok meh datang kat mama balik.




Kami lunch di sini.




Nak order waiter akan bagi list. So kena tick sendiri nak order ape. Enchek Husband ada masalah sikit nak tick sebab NAyli sekarang ni pantang nampak pencil or pen. MEsti nak pegang tak nak lepas. Sessi conteng-conteng ok.



Wah Wah. Dah pandai ye anak mama ni. Cube draw cat mama nak tengok?




Penghilang dahaga haruslah ini. Oh roti itu adalah untuk budak kicit NAyli. Papa & mama kelaparan yang  teramat sangat roti memang tak dapat nak menampung perut kami ok.




Cendol adalah untuk saye. Wah. Dasyat betul selera preggy mom ni. Manis-manis belaka. Haha!

Saye makan ini.




Nyonya laksa. Saye memang suke makan mee dari nasi. Sebab mak saye kate mase preggy saye dulu mak suke sangat makan mee. Ouccchhh.

Nayli makan sorang je lah roti tu. Tak payah suap papa. Papa makan lagi terbaek tau. NAsi lemak super duper spesel lagik. Hehe.




LEpas makan jalan-jalan masuk ke sini. 




Oh Ikano dah ada ini la. Baru 1st time masuk sini. Punyela lame dah tak sampai Ikano. Yelah asyik berjalan luar daerah je.

Haruslah ke sini. NAyli kan gurlish.





Satu yang mengejutkan gak bile saye letak dolls ni kat dalam stroller NAyli. NAyli pok-pok dolls ni dengan lembut & penuh kasih sayang gitu. Awww hehe. MAne dia belajar ni ye? MEsti kakak kat nursery tu ajar suruh pok-pok adik. Nanti bile adik dah keluar boleh tolong mama pok-pok adik ye sayang.

Nayli nak adik ye? Nak adik sangat ye? Haa tunggu lagik 3 months ye nanti adik keluar. Insyallah.





Happy nye dia.




Buai laju-laju. Cak~!!




Alolololo.



Kami berjalan lame. Sampai ke petang. Arhh lapar lagikla. Singgah sini pulak.




Ngidam nak makan meatballs la. Preggy mom sokmo gune alsan ngidam. Hiks!





Enchek Husband ngidam chicken leg. Aik ngidam gak ke?




Perut kenyang, hati senang, mari kita balik. Lalalalalala~ Yeay~!

Budak kicit pun dah kepenatan amat sangat.




Cite dah habis daaa. Hiks!

Sekian.

4 comments:

  1. hadoila...kecoq air liuq tgk meat ball tuh!!!!!yummeh!!!

    ReplyDelete
  2. Wah! ni jalan-jalan cari makan ni...sedapnya tengok medball tu...

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~