Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Monday, August 16, 2010

Pasar Ramadhan Stadium PAroi

KAlau sesape  yang tinggal kat Seremban mestila tau pasal PAsar Ramadhan kat Stadium Paroi. KAt sini macam2 ada. So saye pun tak melepaskan peluang pergi kat sini bile balik kampung last weekend.

Saye ni nak bercerita banyak sangat pasal Seremban tak tau la jugak sebab saye tak dilahirkan, dibesarkan, bersekolah atau ape2 lah kat sini, biasela hidup berpindah randah. Ala ala 1 Malaysia gitu. Orang nomad moden. Hehehe~ Banyak negeri kat Malaysia ni pernah saye tinggal tapi yang paling lama kat KL la. Yang paling best pun duduk kat KL jugakla. Ngeh. Ngeh.

Eh ape yang saye melalut ni? Jom cite pasal Pasar RAmadhan Paroi balik okay. Hiks!




Orang ramai semua mesti rambang mata macam saye jugak kan. Macam2 benda untuk dimakan ade dijual di sini. Hiks!





Makanan  yang tak pernah saye makan pun ada jual.




Nampak macam sedap.




Makanan dari Singapore pun ada? hehehe




Pendek kate makanan dari macam2 negeri pun ade jual kat sini. Tapi yang paling banyak mestila makanan NEgeri Sembilan. Gulai lemak cili api dimana-mana.

Saye takdela expect makanan yang dijual kat sini sedap sangat sesedap saye mak saye masak. Biasela makanan yang dijual kadang2 indah kabar dari rupa kan? kan? kan? Biase la tu. KAt mane2 pun same.

Alahai ciannye budak kicit tue. Ngantuk pulak ye. Kene pok pok ngan papa. Baby NAyli punye muka kalah muka mama yang berpuasa la!





Tengokla dah terlentok habis.




Eh eh.. comel nye...





Wah tetibe je budak kicit tue jadik segar bugar tengok belon yang berterbangan. Dah tak ngantuk ke sayang? Baby NAyli nak belon ke? Gi mintak kat papa ye sebab mama dah pokai. Huhuhu.





Alhamdulillah dapat berpuasa dan berbuka puasa di kampung untuk hari yang ke 3,4 & 5. BEst! BEst!






LAgik 2 minggu nak balik kampung belah Perak pulak. Jom rase suasana puasa kat sane pulak nanti.

Sekian

4 comments:

  1. pandai nayli yerk..nampak baloon terus segar bugar...auntie pon tersenyum:):)

    Selamat berpuasa mama:)

    ReplyDelete
  2. tq, same to you, selamat berpuasa gak =)

    baby NAyli segar bugar je tgk belon tapi bila papa dah beli taknak main dengan belon tue pulak. hehe

    ReplyDelete
  3. kate p pasar ampangan carik siput sedut !

    =D

    ReplyDelete
  4. pasar ampangan sgt crowded la.

    ReplyDelete

Saya Yang Santeks Ni Nak Komen Sikit Oh La~ La~