Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Wednesday, January 30, 2013

Rajin Nayli Rajin, RajinLah Belajar. Hooreyy!!

Arghhhhh sambil menarik nafas panjang.

Lama betul tak bercerita pasal diri sendiri kat belog. Ahakkk baget retis la pulopsssss. Tak. Maksudnye bercerita pasal anak-anakla padahal kat Facebook hari-hari upload gambar Nayli pergi sekolah hahahaha.

#BlogIniSudahBertukarJadiBlogJualBarang. # Ehh bukanlah!! ;) Thank you guys for your support. Alhamdulillah.

Dah hampir sebulan Nayli sekolah. Pagi-pagi bangun tidur adik Zara sure tanya "Yiyi, mana?

Oh rindu kat kakaknye ye. Ingat tak rindu. Asyik gaduh jerrrrr! Duhhh

Mama: Yiyi pergi sekolah. Aya tak sekolah ke?

Zara: Aya tecit. Nanti dah besar Aya gi sekolahhh..... ;)

Bila weekend biasanye teacher bagi homework untuk Nayli. Meaning homework untuk mamanyo jugakla hehe. Jejomss!!



She is 3y 2 m. Yeay!

BAsic thing. Dah pandai coloring. Sambungkan garis putus-putus. A B C..... 1 2 3..... singing Lalalalala~ macam-macam lah. Everytime balik kiddy report kat mama ape yang berlaku. Oh anak!

Nayli : Mama, teacher cakap baju Yiyi cantik. Mama yang beli baju Yiyi ni kan kan kan  Hehehe.

Mama : Ye sayang. Best tak pergi sekolah.

Nayli : Beshhhhhhhhhhhh tau mama. Mwahssss!  ;)

Mama, this is ballons.



MataPandangAtasTanganKatPipi. ;) Eh Zara mane?



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Amin. Doakan saye ye kalian. Terima kasih.

Sekian.


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p


 

Cantik! Menawan! Memperkenalkan Tamara Lovely. Kini Semuanya Dalam Satu Set Yang Sangat Cute

Inginkan sesuatu kelainan? Lain dari yang lain?


Anda nak nampak sentiasa ceria? cute? Comel?



Tak perlu pening kepala mencari skirt, blouse dan tudung yang sepadan. Semuanya dalam set. Yes, skirt, blouse & scarf all together. Semuanya anda dapat.



TAMARA LOVELY. READY STOCK.


Free saiz fit S to L




Harga Promosi. For Limited Time only



RM160 including postage.

Kalau anda beli asing-asing baju, scarf dan skirt pun dah berapa kan. Lagi mahal. Ready stock. Tak perlu tunggu lama-lama.


BErminat? Tinggalkan details anda kat entry ni atau

Email: akma_jadore@yahoo.com

Name:
Address:
Contact No:
Code Baju:

Thank You



Happy Shopping =D


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Tuesday, January 29, 2013

Simple Dan Elegan! Maxi Dress Yang Cantik Menawan.

Assalamualaikum,

Memperkenalkan MAXI DRESS yang pastinya cantik dan comel! 

Material: 
Lycra

InsyaAllah, dijamin nampak cantik, menawan dan eksklusif dengan harga yang sana berpatutan..
Sesuai untuk ke pejabat, majlis perkahwinan dan majlis istimewa ^__^ 

Juga sesuai untuk ibu yang menyusu

Terdapat dalam pelbagai pilihan warna yang sangat trendy. Trend terkini blocking colors.

PURPLE


GREY





PINK





BLACK



CHOCOLATE






PEACH







D7185 MAXI DRESS

Purple :: Grey :: Pink :: Peach ::  Brown :: Black

Long sleeve lycra long maxi dress. 
Suitable for breastfeeding.

Material : Lycra

Size : Free Size (Can fit S to XL)

Measurement (width) :
Shoulder : 16~18inch
Bust : 20~24inch
Waist : 14~18inch
Hips : 22~24inch
Length (shoulder to floor) : 59inch



Harga Promosi!! For limited time only.




RM85 INCLUDING POS 

SABAH/ SARAWAK ADD RM3 

Berminat? Tinggalkan details anda atau

EMAIL : akma_jadore@yahoo.com

Name:
Address:
Contact No:
Code: 


POSLAJU SETIAP ISNIN, RABU & JUMAAT

Happy Shopping =D




Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Friday, January 25, 2013

Aksi Power Remote Control Car Thunder Tumbler. Memang Rugi Siapa Tak Beli!

Atas permintaan ramai sebab kereta ni terlalu power. Kenapa saya cakap power? Ha tunggu kejap ye.

Re-stock! Re-stock!  Stock untuk batch I dan II yang saya ambil tempoh hari dah habis licin. Sekejap je. Memang power.

Today's delivery for Remote Control Car Thunder Thumbler.



Available 

:: RED :: BLUE :: BLACK ::



Sesuai dijadikan hadiah sebab dah siap dengan kotak yang cantik.

Saiznya yang besar, tayar tahan lasak jenis 'spike' boleh melalui kawasan pasir, berair, tak rata dan juga licin.

Boleh mengundur, ke depan, berpusing 360' dan whilly (angkat tayar hadapan sambil bergerak sebab tu ada 5 tayar!). Perghh power!

Tak percaya Thunder Tumbler memang hebat? Saksikan sendiri ke'power'nya. Hehe.


video

Perghhh. Ngaumm!!

Promosi hebat!! Harga runtuh.


RM50.00 FREE POSTAGE!! 

For limited only


WARRANTY: 3 MONTHS


Email: akma_jadore@yahoo.com 



Atau tinggalkan saja details seperti dibawah di comment entry ini. Jangan risau saya takkan publish

HAppy Shopping. Yeay!

Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Tuesday, January 22, 2013

Victorian Photograph Album : Promosi! Abadikan Kenangan Dengan Yang Tersayang

Zaman sekarang dah tak main snap pic pakai kamera. Serba serbi pakai handphone. Saya pun begitu. Mudah sebab 2 In 1. Lepas snap pic transfer ke laptop. Beribu-ribu pictures dah dalam laptop ni. TErfikir jugak apa akan jadi kalau satu hari nanti laptop ni meletops tebabbooooo! Habis semua hilang tingal kenangan. Uwaaaaaa.

Eh jangan risau. Kini anda boleh mengabadikan kenangan bersama yang tersayang sampai bila-bila. Semua kenangan indah anda tidak akan luput di telan masa lagi walaupun laptop anda meletup satu hari nanti. Boleh diletakkan dalam satu photograph album yang sangat unik dan comel. You know what, pictures can tell more than thousand words.

Tak lapuk ditelan zaman. Cute dan tak jemu mata memandang. Cantik sangat!

VICTORIAN PHOTOGRAPH ALBUM



Setiap page mepunyai design yang sangat unik dan berlainan. Abadikan gambar dengan yang tersayang. Boleh simpan lebih 30 gambar dalam album yang cute ni.

Boleh letak pic anak baru lahir sampailah masuk sekolah. Semua gambar boleh dituliskan tarikh dan catatan tertentu. Lepas tu tengok kembali album ni dengan yang tersayang. PAsti memori indah muncul kembali.



Stores more than 30 photos
Every page is authentically designed
Awesome and unique

Bukan berfungsi sebagai album je, boleh juga dijadikan sebagai frame hiasan bilik, bagaikan yang tersayang memerhatikan kita di setiap detik! ;p Awww.

Sesuai juga sebagai hadiah bagi pakej perkahwinan. Pasti customer anda rasa sangat dihargai.





Harga runtuh. Promosi!!

VICTORIAN PHOTOGRAPGH ALBUM

Size H- 295mm x W = 210 mm x t = 30mm

Harga promosi. Satu set hanya RM35 FREE POSTAGE!

Beli 3 set RM100 Free Postage!!


for limited time only

Email: akma_jadore@yahoo.com 
Atau tinggalkan saja details seperti dibawah di comment entry ini. Jangan risau saya takkan publish

Name:
Adress:
Contact No.:
Qty:





Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Monday, January 21, 2013

Ribbon Watch : Harga Runtuh Khas Untuk Pembeli Borong (Min. 10 pcs)

Re-Stock! Re-stock!

RIBBON WATCH

First In Malaysia.





Cute sangatkan???

Kalau anda beli anda org yang pertama pakai jam ni. 





FREE!



... ... 9 utas tali jam yang berlainan color dan corak. Boleh tukar2 ikut kaler baju yg dipakai. Boleh bagi anak, anak jiran or anak sedara, nak pakai untuk diri sendiri pun boleh, nak bagi sebagai hadiah kat isteri/gilrlfriend/kawan pun boleh, sebagai birthday/wedding gift lagi boleh. Mesti diorang terharu sebab comel sangat!!






9 ribbon yang berlainan corak dan warna. Cute!





Berminat?
Jangan lepaskan peluang kemasan ini

Harga promosi. Satu set hanya RM50 FREE POSTAGE
(jam and FREE 9 ribbon)

 beli 2 RM90 FREE POSTAGE 

for limited time only

WARRANTY: 3 MONTHS

Email: akma_jadore@yahoo.com 

Atau tinggalkan saja details seperti dibawah di comment entry ini. Jangan risau saya takkan publish

Name:
Adress:
Contact No.:
Qty:

 Cepat! Cepat! Stok terhad.   All ready stock. Today bank in, esok post. Gerenti 100%

Terbuka kepada DROPSHIP & RE-SELLER.

:: Promosi untuk pemborong ::



Kepada sesiapa yang berminat nak beli borong (minimum 10 set) sila tinggalkan nama, no phone, address & qty untuk special price. Nak email pun boleh. Harga yang akan diberikan adalah harga direct dari kilang. Lagi banyak anda beli lagi banyak diskaun yang boleh anda dapat. Saya akan sms anda semula. A.S.A.P ;) For limited time only. 

Sekian



Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Saturday, January 19, 2013

Kisah Nayli Dayana Di Tadika. Eh Seronoknya! ;)

To mommies out there yang anak baru masuk kiddy  apekah perasaan anda sekalian..?

Bagi sayalaa.. Nak tau rasa apa?

Nak tau takk....?

Legaaaaaaaaa. Hahahahaahah!

Lega dalam erti kata lain happy sebab big baby Nayli at 3years 2 months happy dan excited nak ke kiddy.

Yes, on the first day mama is allowed to follow in but the next day can't anymore which is oklahhhhh mama dah tak payah ambil cuti kerja lagi. Yabedabedu!!

Tadika NAyli bermula at 8am - 12pm. Pukul 7.30am dah sampai kiddy sebab mama hantar otw masa nak pergi office. So nowadays pukul 9pm dah kena tidur sebab nak bangun pagi esok. Dah kena belajar bangun awal pagi. Tak boleh bangun tengahari dah.  Teacher said sebelum menghantar anak ke tadika pastikan anak telah dimaklumkan bahawa dia akan ke tadika or sekolah baru. Ceritakan tadika adalah tempat yang menyeronokkan di mana dia akan belajar banyak perkara baru dan mempunyai ramai kawan. Bawalah anak melawat tadika agar anak teruja untuk ke tadika nanti. Yeay!!

Everyday NAyli tunjukk kat mama aktiviti kat kiddy. Sometimes tak sempat mama letak bag balik kerja dia dah tunjuk. Oh kadang-kadang ada homework kena siapkan. Orait jom buat sama-sama dengan mama ;)



Beg provided by kiddy untuk letak homework dan hasil kerja Nayli  ;)

"Mama, harini kat sekolah Nayli makan mee. Nayli makan manyakkkkkk sebab nak cepat besar"

"Mama, harini Nayli belajar ABC. A.. B.. C...F... G...H ...K...." Oh fine ;)

"Mama, harini NAyli mandi kat pool.... beshh!"

"Mama, harini ada kawan NAyli menangis sebab dia nak shu shuuuu" Hehehehe

Muka happy sebab friends celebrate birthday kat kiddy. "MAma arini ada hepibdaytoyou makan cake manyakkkkkkk. Wauuweeee" ;) Oh anak! Kamu membesar dengan sangat cepat!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

I'm happy! yeay yeay yeay wek wek wek ;p



Apepun yakinlah dengan kebolehan guru untuk mententeramkan anak kita kalau kelihatan macam tak selesa. Menangani tangisan serta amukan anak tadika merupakan lumrah pekerjaan guru serta pengasuh. Tambahan pula mereka pasti sudah bersedia dengan aktiviti aktiviti untuk menarik minat.

Dan teacher kat sini selalu ingatkan jangan janjikan ganjaran. Contohnya "kalau Ana berhenti menangis mama akan belikan mainan balik nanti" kerana itu hanya akan menggalakkan perlakuan yang sama iaitu menangis ketika hendak ke sekolah kerana mama pasti akan bagi hadiah. Hehehehe.

KISAH HARI PERTAMA NAYLI DI KIDDY :)

Belajar rajin-rajin anakku. Jangan sedih-sedih anak pergi kiddy menuntut ilmu 3 jam +++++ je. OkBAi!

"Siapa yang tidak mencintai (anaknya) tidak akan dicintai (oleh anaknya juga)..."


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Thursday, January 17, 2013

Sangat Menawan! Pre-Order: Flower Peplum. Elegan & Menawan.


Assalamualaikum,

Memperkenalkan FLOWER PEPLUM yang pastinya cantik dan eksklusif! 

Material: 
Heavy dull satin silk

Ciri istimewa: 
Potongan peplum pada baju.
Potongan duyung pada kain yang menampakkan pemakai lebih tinggi!

InsyaAllah, dijamin nampak cantik, menawan dan eksklusif.
Sesuai juga untuk ke majlis perkahwinan dan majlis istimewa ^__^ 

Sesuai untuk mereka yang berbadan kecil & juga besar, sebab pleats peplum tak banyak sangat jadi punggung tak nampak lebar.


PRE-ORDER

FLOWER PEPLUM




                                PROMOTION PRICE: RM260 FREE POSTAGE

                                            Ukuran dalam inci dari saiz XS sehingga L




                                       *Labuh Peplum untuk semua size = 27.5"

                                                    Pilihan warna yang ada.





Jangan lepaskan peluang keemasan.

Berminat? atau ada sebarang pertanyaan.

Email: akma_jadore@yahoo.com

                            JOM VISIT KEDAI SAYA. ADD ME FOR LATEST UPDATE ;)


Sekian.

Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

Tuesday, January 15, 2013

Sangat Menawan! Pre-Order: Saloma Peplum & Mermaid Peplum.

Wahai mommies,puan dan cik adik sekalian,

Gaya, mutu dan keunggulan. Siapa yang tak nak cantik? Lagi-lagi wanita. Ini dia yang terbaru dan terhangat di pasaran.

Yes, peplum fever masih tidak ditelan zaman. Anda sentiasa mahu kelihatan bergaya tetapi tidak ada masa pergi shopping. Dinner company tinggal berapa minggu saja lagi? Bulan depan nak pergi kenduri  kahwin tetapi masih belum jumpa baju yang sesuai? 

Ataupun dah lama tak shopping baju baru? Takkan raya je baru nak shopping baju kan ;p

Jangan risau semuanya di hujung jari anda sahaja.

Presenting. Sangat istimewa. Rekaan terkini dan sensasi.


PRE-ORDER 3 MINGGU

MERMAID KURUNG DRESS



Style yang sangat lain dari yang lain. Sangat istimewa.
 Sangat selesa bila digayakan.




Material:  
Lycra: RM200 FREE POSTAGE

Heavy Dull Satin: RM240 FREE POSTAGE

Chiffon plus lining: RM260 FREE POSTAGE

Deposit RM100

Color Lace: Black or White only
Pre-Order: 3-4 Weeks
Close Order: 12 May 2013

Last batch before raya. Hurry up guys!


*********************************

PRE-ORDER 3 MINGGU SAHAJA

SALOMA PEPLUM




Sangat menawan dan mempersonakan!!

RM150 ONLY 
INCLUDING POSTAGE


Anda boleh check size anda seperti berikut untuk size baju anda. Terdapat dalam 4 size XS, S, M & L.




Paling istimewa kerana baju ini terdapat dalam pelbagai colour yang boleh anda pilih.



Yang lagi istimewa pre-order saloma peplum cuma satu minggu sahaja.

Erkssss? apa tema raya untuk tahun ni ye?? ;p

Closed order 12 may 2013. Cepat tempahlah sekarang. Jahitan dan rekaan pasti memuaskan hati amda. Insya Allah.

Jangan lepaskan peluang keemasan.

Berminat? atau ada sebarang pertanyaan.


Sekian.

Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p