Jom Click Click

Nuff Ads

Jom Follow My Life & Love

Wednesday, March 17, 2010

Pumping session at office~

Kali nie ku nak bercerita pasal pumping session ku di office pulak...



Nie la office ku. terletak kat shah alam bandar anggerik. HQ kat German. sape2 yg gie Germany boleh la pegi kat  A. & H. MEYER GmbH Fermke 832694 DΓΆrentrup-Humfeld GERMANY
lame gak kerja sini adela 2 years +++ (eh ku nie nak cite pasal office ke pasal pumping nie.. hehe)











OK berbalik kepada cite pumping. Kelihatan anak-anak tangga yg perlu ku daki & turuni. Utk pengetahuan semua office ku di 2nd floor & surau pulak kat ground floor. Everyday ku akan pam 4x di office. Okla gak aktiviti beriadah namanya. Bole kuruskan badan.


my office



sempat posing pulak tue... kekekeek~ work station ku sgt open sbb officeku mmg open area concept. so memang takleh pam kat workstation. dahla staff yg duk sebelahku adalah laki.nak gune nursing cover ke kain ke. totally CANNOT la ... aiyooooo~



Fridge yg kat hujung pantry tue la tempat ku untuk simpan susu lepas diperah.Kdg2 after perah simpan dalam cooler beg je. Depend pada kerajinan la yg penting suhu susu mesti sejuk.

This is my pumping schedule during office hour:-

1st session: 10am
2nd session: 12.30pm
3rd session: 2.30pm
4th session: 5.30pm

im double pumping for 10mins per session

everyday ku akan pam kat surau
 nie la keadaan ku ketika mengepam di surau office. sempoi je tempatnya. yela office takde pumping room atau bilik khas utk mengepam. so pam kat surau jela pun Ok je janji ade plug. Everytime bile pam dapatla 5-6 oz. Kdg2 dapat 3-4 oz. Tak tentu. yang penting haruslah HAPPY-HAPPY je jangan PRESSURE-PRESSURE.

Ku tak suke letak target everytime bile mengepam. Nanti pening kepala pulak. Ape yg ku buat ku pam je. kalo dapat sikit kat office tak cukup utk bekalan keesokkan harinya ku akan tambah sessi mengepam di rumah eg: pam di malam hari & awal2 pagi. Everyday ku akan bagi BS 6 bottles x 3 oz = 18 oz. Biasenye hasil perahanku di office adalah lebih 18 oz. Cukup utk menampung bekalan susu baby Nayli utk keesokkan harinya tanpa mencurik frozen stock.

Frozen stock pulak biasenye ku tambah on Friday. Biasenye sume hasil perahanku on Friday akan dijadikan frozen stock sebab saturday & sunday tak kerja. Untuk stock hari Isnin akan diambil dari hasil perahan on weekendsla (sabtu & ahad). Alhamdulillah.


 Lepas mengepam ku simpan dalam cooler beg with 2 ice packs yg ku letak kat kiri & kanan. Tapi kdg2 after pam ku simpan dalam fridge office. tengokla tahap kesibukan & kerajinan ku mcmmane...kalo rajin ku simpan susu dalam fridge kalo nak cepat simpan dalam cooler je..kdg2 rushing giller mcm ribut ku pump gitu.. hehe...


cooler beg

 kdg2 simpan kat cooler beg yg ini. ku ade 3-4 koleksi coller beg yg comey2 tau. hehe. saje suke2 nak kumpul. murah je RM5 beli kat Daiso, The Curve.

Tuesday, March 16, 2010

jalan-jalan P.Y.R.A.M.I.D~!

yeay!!! last weekend ke sunway pyramid.. jenjalan dgn hubby & baby Nayli... ramai gak org....


 mmmmm... papa tengah bawa baby Nayli jenjalan... mama mane yeh???oooo mama sibuk shopping~ hahahaha!!!!


Baby Nayli steady je duk dalam stroller... pandang kiri.. pandang kanan....


ouhh lapar sudah perut... nak makan kat mane ye??? makan kat Hartz laaa.... kat sini buffet so bole la makan seberapa mana yg mampu... eat as u can....:P


makan utk 2 org punye..... NYUM NYUM.... sebenarnya banyak lagi makanan yg telah selamat masuk dalam perut.. tapi malas nak upload...yelah name pun eat as u can kan....



 after 10 minutes... tinggal pinggan je.. hihihi~ yg lain sume da selamat masuk dalam perut



mase mama tgh makan... papa jage baby Nayli... mase mama tgh makan pulak.. papa la jage... baby Nayli ngan ngengada sikit... mane la nak duk sorang2.... iskk iskkk....


lepas makan perut pun da kenyang time for baby Nayli pulak....ok nie la port paling best nak lepak dgn baby Nayli...


cantik...

bilik penyusuan.... tak berapa besar... sekali bawak masuk stroller abis da penuh bilik...


actually hubby nak cari benda alah nie la ... hehehe... dah dapat pun... yahooo lepas nie leh la layan broadband kat uma.... hahahahha~!!!! husband ku mesti akan jadik mcm nie soon :banghead:

Monday, March 8, 2010

Kelengkapan perang di pagi hari~

 

Kali nie ku nak bercerita mengenai barang2 yg harus ku sediakan setiap pagi khas utk baby Nayli muchuk... 1st ini la beg... yg hari2 akan diusung pegi office.... utk bawa accesories mengepam....kat part belah atas letak accesories utk megepam. cooler beg & 5 bottles. Yg penting kene ade pic baby Nayli ... mase mengepam. barula semangat... kalo mengepam sambil tgk pic NAyli memang akan mempengaruhi hasil tenusu ku...laju je keluar,,,,



belah bawah plak letak pam kesayangan ku lah..




ok je nak usung ke sane sini beg nie... mudah~ alaa macam bawa beg mase gie skolah dulu2... tapi ringan je... Ingat lagi dulu mase skolah bawa buku teks je mak aii bukan main berat lagik.... sampai sakit2 bahu....



2nd...nie pulak cooler beg.. nak bagi kat babysitter Nayli... ku gune beg nie utk simpan susu baby Nayli...



Inilah pemandangan dari atas cooler beg nie.. ade 2 parts... everyday ku akan bekalkan 6 bottles to nursery.. biasenye habis 5 bottles je... jarang sgt habis sume botol.. tapi saje je ku standby lebih sikit.... mane la tau tetibe baby Nayli nak minum banyak.... pening pulak akak kat nursery tue nak layan baby Nayli~ hihi



4 bottles


 2 bottles

  

3rd...nie pulak beg yg ku bagi kat BS... dalam nie ade pampers, baju Nayli &botol susu... ape lagi yeh... ntah ku pun da lupe....

Utk pengetahuan semua, beg2 ni sume ku beli sekali dgn pam.. meaning ku siap2 beli satu set terus....Eh lagi satu nak buat correction sikit.... sume brg2 nie bukan di bawa olehku tapi suamiku... sebab kami berdua kerja satu office... so keluar sama2 naik kereta pun sama2 turun kereta pun sama2.... hihi~ so senang je... ku usung bawa badan dgn beg tangan je..... hihi~

Monday, March 1, 2010

Jalan-jalan lagi

 

aritue jenjalan pi jusco kepong... dekat je dgn umah... biasenye weekend je mesti pegi the curve tapi da bosan pulak asyik2 pi sane je... meh la kite jenjalan kat kepong pulak okay...



da sampai sane... mama & papa window shopping... nayli steady je baring dalam stroller... dah besar dah takleh la meragam selalu lagikkan sayang... kalo baik je mcm nie gerenti mama bawa pegi jalan selallu..



yeay~!! perut pun da bunyik meh makan dulula.. (i likeeeeeeeee makan) nyam~ nyam~



makanan pun da sampai.... huhh laparnye perut tak terhingga... baru tengok belum makan lagik pun perut dah berbunyik2.. ok sila jangan salah faham nie makanan nie sume bukan utk ku seorang... nie makanan utk 2 org.. me & my husband makan~



aiyoo mama & papa makan lamenye.. baby Nayli pun dah tertido... nayli said dalam mimpi "wah bestnye nanti minum susu mama rase ciken rice shop la pulakkkan" heheheheeh~



nie la port yg paling best.. kalo da penat jenjalan shopping biasenye ku akan restkan kaki di sini sambil menyusukan baby NAyli....



cantikk kan....kemas je...



bilik penyusuan... ade 3 bilik sumenye kat sini...


kat sini la nyusu Nayli... kalo laa sume mall ade baby room kan bagus.. senang bagi ibu2 yang fullybreastfeed nak menyusu anak2 nya kan...